دلایل مهم اثبات «طول عمر»حضرت مهدى(عج)

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حكما و فلاسفه گفتهrlm; اند بهترین دلیل بر امكان هر چیزى، واقع شدن آن چیز است. همین كه طول عمر در میان پیشینیان روى داده و تاریخ، افراد زیادى را به ما نشان میrlm;دهد كه عمرى دراز داشته rlm;اند، خود دلیل روشنى است بر اینكه طول عمر، از دیدگاه عقل، امرى ممكن است.

چگونه می شود طول عمر امام زمان را ثابت کرد مگر ایشان هم مانند ما انسانها دارای جسم و جان نیستند پس چگونه است که ما با گذر زمان پیر شده و جسممان به مرور ضعیف شده و نهایتا صد و اندی سال زندگی کرده و جان به جان آفرین تسلیم می کنیم و ایشان به لطف خدا سالیان سال است که در غیبت به سر می برند و گذر زمان شامل حال ایشان نمی شود. آیا امام زمان زندگی مخفیانه ای دارند یا اینکه در بین ما زندگی می کنند و ما نمی توانیم سعادت دیدار ایشان را داشته باشیم؟

پاسخ:

ایشان هم همانند ما انسانها دارای جسمند و حاضرند در بین مردم لیکن مردم ایشان را نمی شناسند مانند هزاران غریبه ای که نمی شناسیم. اما در مورد عمر طولانی: یک پاسخ اجمالی این است که هر مسلمانی اعتقاد دارد که خداوند اگر بخواهد کاری را انجام دهد، قدرت آن را دارد و کافی است اراده ی الهی به امری تعلق گیرد تا آن کار انجام شود. در قرآن کریم می خوانیم که اگر خدا بخواهد امری ایجاد شود، به او می گوید باش، پس به وجود می آید:" کن فیکون" پس هیچ عجیب نیست که خداوند بخواهد حجتش را زنده نگه دارد و این کار را انجام دهد.

برخى از دلایل مهم اثبات <<طول عمر>> حضرت مهدى(عج) به شرح زیر است :

از لحاظ علمى و تجربىrlm;:

علوم امروز، امكان طول عمر را تأیید كرده و كوشش بشر را در این راه، نتیجهrlm; بخش، موفقیت rlm;آمیز و لازم مىrlm; شناسد و براى طول عمر، حد و اندازهrlm;اى معلوم نمیكند. تقلیل مرگ و میرها و طولانى شدن عمر، وارد مرحله عملى شده و با سرعت رو به تكامل است و حد متوسط عمر از ۴۷ سال به ۷۴ سال رسیده است.

در این زمینه میrlm; توان نظر علوم مختلف را چنین تبیین كرد:زیست شناسان میگویند: اگر اختلالات و آسیبrlm; هایى كه به انسان میرسد و موجب كوتاهى عمر او میشود، رفع گردد، عمر او به دویست سال خواهد رسید. برخى مىrlm;گویند : انسان باید سیصد سال عمر كند؛ اینكه مىrlm;بینیم هفتاد یا هشتاد سال عمر میكند، بر اثر آن است كه عضوى از او فرسوده مىrlm; شود و به عضوهاى دیگر سرایت میكند. (مجله دانشمند، سال ۶، ش ۱، ص ۴۳.)

بر اساس نظر دانشمندان، پیرى جز فرسوده شدن سلولrlm;هاى بدن نیست و اگر روزى بشر بتواند سلولrlm;هاى بدن انسان را جوان نگه دارد، خواهد توانست به راز طول عمر دست یابد و از عمرى دراز برخوردار گردد. از نظر دانش جدید، جسم انسان براى سالیانى دراز، داراى قابلیت حیات و بقا است.دانشمندانى كه نظریات آنان مورد اعتماد است، میگویند: همه بافت rlm;هاى اصلى در جسم انسان و حیوان، تا بىrlm;نهایت قابلیت دارد و از این جهت كاملاً ممكن است كه انسانى هزاران سال زنده بماند؛ البته مشروط به اینكه عوارضى بر او عارض نشود كه ریسمان حیات او را پاره كند. (براى آگاهى بیشتر ر.ك : ائمتنا، ج ۲، ص ۳۷۱ ؛ منتخب الاثر، ص ۲۸۱ ؛ المهدى، ص ۱۴۱. ب.)

در قوانین طبیعى، در مورد مقدار عمر طبیعى بشر، هیچ اصل ثابت و غیر قابل تغییرى وجود ندارد. به همین دلیل، دانشمندان علوم تجربى، همواره در حال مطالعه و آزمایشrlm;اند و میكوشند تا متوسط طول عمر انسان را افزایش دهند. بدون شک اگر مقدار عمر طبیعى انسان، داراى اصول ثابت و غیر قابل تغییر بود، این مطالعات و آزمایشrlm;ها، معنا و مفهومى نداشت. دانشمندان با تحقیقاتى كه به عمل آورده rlm;اند. موفق شده rlm;اند عمر برخى از حشرات را تا نهصد برابر عمر طبیعى آن، افزایش دهند. اگر این قضیه روزى در مورد انسان به حقیقت بپیوندد، عمر هزار ساله براى انسان، امرى پیش پا افتاده خواهد بود ( فصلنامه انتظار، ش ۶، ص ۲۴۲ و ۲۴۳ ؛ به نقل از : على محمد على دخیل، ائمتنا، ج ۲، ص ۳۷۲. )

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هم عالم كامل و هم عامل به قوانین و پدیدهrlm; هاى الهى است و این دو در سایه تقدیر الهى، دیر زیستى و سالم زیستى را به همراه داشته است. (سید محمد تقى آیت اللهى، مقاله طول عمر، كتاب نینوا و انتظار، ص ۲۶۹ - ۲۷۲.)

امكان منطقى و عقلىrlm;:

حكما و فلاسفه گفتهrlm; اند بهترین دلیل بر امكان هر چیزى، واقع شدن آن چیز است. همین كه طول عمر در میان پیشینیان روى داده و تاریخ، افراد زیادى را به ما نشان میدهد كه عمرى دراز داشته rlm;اند، خود دلیل روشنى است بر اینكه طول عمر، از دیدگاه عقل، امرى ممكن است و بنابراین طول عمر حضرت مهدى عجل الله تعالی فرجه الشریف امكانrlm;پذیر است. خواجه نصیر الدین طوسى مىrlm;گوید : <<طول عمر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اتفاق افتاده و محقق شده است؛ چون چنین است؛ بعید شمردن طول عمر در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف جهل محض است>> خورشید مغرب، ص ۲۱۴.

علامه طباطبایى نیز مینویسد : <<هیچ قاعده و برهان عقلى وجود ندارد كه بر محال بودن طول عمر دلالت كند. به همین جهت نمیتوانیم، طول عمر را انكار كنیم>> المیزان، ج ۱۲، ص ۵۲-۳۵.

طول عمر از نظر ادیانrlm;:

مسئله طول عمر تا حدودى مورد پذیرش ادیان قرار گرفته و آنها از عمر بسیار طولانى جمعى از افراد بشر خبر داده rlm;اند. تورات فعلى، در سِفر تكوین (اصحاح ۵، ۹ و ۱۱) و... افرادى از پیغمبران و دیگران را نام برده و عمرهاى طولانى هر یک را - كه متجاوز از چهارصد، ششصد، هفتصد، هشتصد و نهصد بوده - به صراحت بیان داشته است. علاوه بر این معتقدند : <<ایلیا>>، زنده به آسمان برده شده است ر.ك : اظهار الحق، ج ۲، ص ۱۲۴.

ادیان باستانى دیگر (مثل زرتشتى و بودایى) نیز از عمرهاى طولانى جمعى از افراد بشر، خبر داده rlm;اند و همه قائل به طول عمر؛ بلكه بقاى حیات اشخاص تا این زمان هستند صافى گلپایگانى، امامت و مهدویت، ج ۲، ص ۳۷۲ و ۳۷۳.مسیحیان نیز معتقدند: حضرت عیسى پس از قتل، زنده شد و تاكنون زنده است.

اعجاز و قدرت الهىrlm;:

یكى از راهrlm;هاى مهم اثبات امكان <<طول عمر>>، <<اعجاز>> و قدرت الهى است. با توجه به نصوص معتبر روایى، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، با قدرت الهى زنده است و در میان مردم به حیات خود ادامه میrlm;دهد، همان خدایى كه آتش را براى ابراهیم سرد و وسیله سلامتى قرار میrlm;دهد، عیسى و خضر را پس از قرنrlm;ها زنده نگهrlm; میدارد ؛ میrlm;تواند مهدى موعود را نیز با قدرت بیكران خود، زنده نگهrlm; دارد.علامه طباطبائى نیز از مسئله <<طول عمر>> به عنوان <<خرق عادت>> یاد كرده، مینویسد : <<نوع زندگى امام غایب را به طریق خرق عادت میتوان پذیرفت. البته خرق عادت، غیر از محال است و از راه علم، هرگز نمیتوان خرق عادت را نفى كرد؛ زیرا هرگز نمیتوان اثبات كرد كه اسباب و عواملى كه در جهان كار میكنند، تنها همانrlm;ها هستند كه ما آنها را دیده rlm;ایم و میrlm;شناسیم و دیگر اسبابى - كه ما از آنها خبر نداریم، یا آثار و اعمال آنها را ندیدهrlm; ایم یا نفهمیده rlm;ایم - وجود ندارد. از این رو ممكن است در فردى و یا افرادى از بشر، اسباب و عواملى به وجود آید كه عمرى بسیارى طولانى - هزار یا چندین هزار ساله - براى ایشان تأمین نماید>> شیعه در اسلام، ص ۱۵۱.

در هر صورت؛ حضرت محمد صلی الله علیه وسلم خبر داده و ائمه معصومین نیز بشارت دادهrlm; اند كه حضرت حجت، فرزند امام حسن عسكرى، همان كسى است كه در بامداد روز نیمه شعبان سال ۲۵۵ه .ق عالم را به نور جمال خود منوّر ساخته است. او بعد از غیبت بسیار طولانى، ظهور نموده و جهان را پر از عدل و داد میrlm;كند/ امامت و مهدویت، ج ۲، ص ۳۷۴ و ۳۷۵.

با توجه به اینكه این بشارتrlm;ها قطعى، مسلّم و متواتر است و خداوند نیز بر هر كارى قادر و توانا است ؛ دیگر جاى شبهه و شك و تردید نیست. امام صادق علیه السلام فرموده است : <<در نظرتان شگفت نیاید كه خداوند، عمر صاحب این امر را طولانى كند؛ همچنان كه عمر نوح را طولانى نمود>>.
در این زمینه مطالعه ی کتب حكومت عدل گستر (حسین حیدری كاشانی) ؛ دادگستر جهان (ابراهیم امینی) نیز مفید است.

درانتظارظهور...
ما را در سایت درانتظارظهور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6m3131 بازدید : 209 تاريخ : يکشنبه 15 اسفند 1395 ساعت: 20:52